Fagyasztási technológia
Az alapvető technológia hat rövid és egyszerű lépésből áll.
![]() |
1. Előkészítés és töltés A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük. |
![]() |
Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve felfújtakat. Ugyanakkor megtölthetjük krémekkel, mousse-okkal is. |
![]() |
|
![]() |
2. Tömörítés A töltést követően a betöltött krémet enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a krémekben rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész krémünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen. Érdemes a krémeket a megszokottól kicsit lágyabbra hagyni, így könnyen és hézagmentesen kitöltik a formát. |
![]() |
3. Lezárás Fagyasztott/hűtött krémek esetében ezt követően a teljesen betöltött formákat egy vékony, kb. 1-1,5 cm vastag – előre elkészített – piskótalappal zárjuk. |
4. Hűtés A lezárt formát mélyhűtőben vagy sokkolóban néhány órát hűtjük. |
|
![]() |
5. Leválasztás Ezt követően a formákat kivesszük a hűtőből és megfordítjuk. Az így felülre került szilikonformát hőlégfúvóval enyhén átmelegítjük, majd könnyedén eltávolítjuk. Láthatóvá válnak a tölthető üregek a termék belsejében. Hasonlóan, enyhe melegítéssel távolítjuk el a forma fém keretét is. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
6. Töltés, díszítés Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük. |
Sütési technológia
Öt rövid és egyszerű lépés.
![]() |
1. Előkészítés és töltés A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük. Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve különböző felfújtakat. |
![]() |
2. Tömörítés A töltést követően a betöltött masszát enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a tésztában rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész süteményünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen. |
3. Sütés A betöltött formát sütőben kb. 170°C-on rövid ideig sütjük. |
|
![]() |
4. Leválasztás Az elkészült süteményeket kivesszük a sütőből, a tetejüket cukorral megszórjuk, majd megfordítjuk. A forma speciális anyagának és a formaleválasztónak köszönhetően a forma szilikon része könnyen eltávolítható. A forma fém keretét belülről egy éles késsel körbevágjuk, majd eltávolítjuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
5. Töltés, díszítés Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük. |
Sok sikert és jó sütést-főzést kívánunk!