Fagyasztási technológia

Az alapvető technológia hat rövid és egyszerű lépésből áll.

1. Előkészítés és töltés

A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük.

Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve felfújtakat. Ugyanakkor megtölthetjük krémekkel, mousse-okkal is.

2. Tömörítés

A töltést követően a betöltött krémet enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a krémekben rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész krémünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen. Érdemes a krémeket a megszokottól kicsit lágyabbra hagyni, így könnyen és hézagmentesen kitöltik a formát.

3. Lezárás

Fagyasztott/hűtött krémek esetében ezt követően a teljesen betöltött formákat egy vékony, kb. 1-1,5 cm vastag – előre elkészített – piskótalappal zárjuk.

 

4. Hűtés

A lezárt formát mélyhűtőben vagy sokkolóban néhány órát hűtjük.

5. Leválasztás

Ezt követően a formákat kivesszük a hűtőből és megfordítjuk. Az így felülre került szilikonformát hőlégfúvóval enyhén átmelegítjük, majd könnyedén eltávolítjuk. Láthatóvá válnak a tölthető üregek a termék belsejében. Hasonlóan, enyhe melegítéssel távolítjuk el a forma fém keretét is.

6. Töltés, díszítés

Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük.

Sütési technológia

Öt rövid és egyszerű lépés.

1. Előkészítés és töltés

A formákat előkészítjük és speciális – növényi zsiradékból készült – formaleválasztóval kezeljük.

Az így előkészített formákat betöltjük. Alkalmazási területtől függően sütési eljárásoknál tölthetünk különböző sós vagy édes piskótákat, illetve különböző felfújtakat.

2. Tömörítés

A töltést követően a betöltött masszát enyhe rázással vagy ütögetéssel tömörítjük, elősegítve az esetlegesen a tésztában rekedt buborékok távozását. Így érjük el, hogy a kész süteményünk szép egynemű és hibátlan formájú legyen.

 

3. Sütés

A betöltött formát sütőben kb. 170°C-on rövid ideig sütjük.

4. Leválasztás

Az elkészült süteményeket kivesszük a sütőből, a tetejüket cukorral megszórjuk, majd megfordítjuk. A forma speciális anyagának és a formaleválasztónak köszönhetően a forma szilikon része könnyen eltávolítható. A forma fém keretét belülről egy éles késsel körbevágjuk, majd eltávolítjuk.

5. Töltés, díszítés

Az így kapott üreges terméket ízlés szerint töltjük és díszítjük.

Sok sikert és jó sütést-főzést kívánunk!