publikálta | on Cukrászat | Nincs hozzászólás

Recept 1 db 12 szeletes formára

Készítsünk elő egy hagyományos 23 cm átmérőjű, 6 cm magas tortakarikát. Az oldalát érdemes tojással lekenni, majd sütőpapírral becsomagolni.

Graham keksz

Hozzávalók:

  • 40g porcukor
  • 90 g hideg vaj
  • 125 g Graham liszt
  • 25 g darált dió
  • 20 g darált cukrozott narancshéj

A szárazanyagokat a vajjal morzsoljuk el, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk bele a narancshéjat. Lapítsuk bele az előkészített tortakarikába és süssük elő 200 C-fokon 10 percig. Amíg sül, készítsünk el a sült krémet.

Sült krém

Hozzávalók:

  • 200 g mascarpone
  • 200 g Philadelphia krémsajt
  • 350 g tejföl
  • 200 g kristálycukor
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 10 g olvasztott vaj
  • 4 db egész tojás

Az összetevőket keverjük össze, majd öntsük a Graham kekszes tortakarikába és süssük 160 C fokon kb. 70-80 percig. Amint kisült, óvatosan vágjuk körbe így egyenletesebben fog majd összeesni. Ezt a sült alapot hűtsük ki.

Főtt sajt alap

Hozzávalók:

  • 325 g mascarpone
  • 300 ml tej
  • 90 g cukor
  • 30 g keményítő

A keményítőt keverjük el egy kevés tejjel és a mascarponéval. A többi tejet forraljuk fel a cukorral, majd forraljuk össze a többi alapanyaggal, folyamatos keverés közben.

A torta betöltése

A 12 szeletes tortaformát vékonyan fújjuk ki formaleválasztóval. A kihűlt főtt sajtalapot lazítsuk tejszínnel, és fixáljuk egy kevés zselatinnal.

  •  100 g lágy felvert tejszínhab (fele állati, fele növényi)
  • 25g lefőtt zselatin, vagy 2 lap zselatin (az előírásnak megfelelően beáztatva és megolvasztva)

Keverjük össze lazán az összetevőket, ügyelve a megfelelő tömörítésre. Majd fordítsuk rá a kihűlt sült sajtalapot. Egy éjszakára tegyük fagyasztóba, majd válasszuk le a szilikonformát. Az üregeket eperszósszal vagy áfonyaszósszal ajánlatos tölteni.