publikálta | on Cukrászat, Eredeti Zila recept | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

  • 750 g áttört túró
  • 5 db tojás
  • 10 g cukor
  • 180 g búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart belseje
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 csipet só
  • Pirított zsemlemorzsa
  • 450 g tejföl
  • 4 csomag habfixáló
  • sárgabarack konzerv

Elkészítés

A túrót, a búzadarát, az 5 db tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét alaposan keverjük össze és 2 órán át hűtőben pihentessük.

Ha letelt a 2 óra, verjük fel a tojásfehérjét a sóval és a cukorral nem túl kemény habbá, majd lazítsuk fel vele a túrós alapot. Ha túl lágynak érezzük, keverjünk bele egy evőkanál zsemlemorzsát. A Zila Kocka Tortaformát fújjuk ki formaleválasztóval és panírozzuk be pirított zsemlemorzsával. Adagoljuk a formába a bekevert túrógombóc alapot, ügyelve a tömörítésre.

Gőzpárolóban 100 C fokon 12 perc alatt pároljuk. Majd az alját szórjuk meg pirított zsemlemorzsával. Fordítsuk meg és válasszuk le a szilikon formát. Még melegen szeleteljük, és a kis kockákat forgassuk meg pirított zsemlemorzsában. Az üregeket töltsük meg darabolt sárgabarackkal.

A tejfölben habverővel keverjük el a habfixálókat, és pár percig hagyjuk állni. Így a tejföl olyan tartást kap, hogy csillagcsöves nyomózsákból a túrókockákra dresszírozhatjuk.

Friss gyümölccsel díszítjük, porcukrozva tálaljuk.

Tags: ,