1. Sonka krém
Hozzávalók:
- 0,10 kg vaj
- 0,10 kg finomliszt
- 0,50 liter tej
- 0,20 liter tejszín
- 0,40 kg gépsonka
- 0,20 kg vöröshagyma
- 0,01 kg só
- 0,01 kg bors
Elkészítés
A vajat felmelegítjük, a lisztet hozzáadjuk, melyből rántás sűrűségű krémet készítünk.
Ezt tejjel és tejszínnel felengedjük. Az apróra vágott gépsonkát hozzáadjuk és fűszerezzük, sóval, borssal. Majd ezt egy botmixerrel simára turmixoljuk. Habzsákba töltjük és a piskóta kockákat sonka krémmel megtöltjük. Díszítjük, tálaljuk.
2. Gomba krém
Hozzávalók:
- 0,10 kg vaj
- 0,10 kg finomliszt
- 0,50 kg csiperkegomba
- 0,10 kg vöröshagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 0,01 kg só
- 0,01 kg őrölt bors
- 0,50 liter tej
- 0,05 liter étolaj
Elkészítés
A vajat felmelegítjük, a lisztet hozzáadjuk. A rántás sűrűségű krémet hozzáadjuk a tejhez.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon lepirítjuk. Ehhez a szeletelt gombát hozzáadjuk. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba a levét elfőtte, akkor az előbb elkészített krémet hozzáadjuk, majd egy botmixerrel egyneműre keverjük. A friss petrezselymet apróra vágjuk, hozzáadjuk és egy botmixerrel simára keverjük. Habzsákba tesszük és a sós kockákat megtöltjük.
3. Spenót krém
Hozzávalók:
- 0,10 kg vaj
- 0,10 kg liszt
- 0,50 friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,01 kg só
- 0,01 őrölt feketebors
- 0,20 liter tej
- 0,20 liter tejszín
- 0,20 kg vöröshagyma
- 0,05 liter étolaj
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, majd az olajon megpirítjuk, és ehhez hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát és a friss spenótot, sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 másodpercig összepároljuk, és egy szűrővel lecsepegtetjük. A vajból és lisztből rántás sűrűségű krémet készítünk, és ehhez hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Amikor ezt összeforraltuk, a lecsepegtetett spenótot hozzáadjuk. Kihűtjük és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Habzsákba tesszük és a sós kockákat megtöltjük.
4. Pesto krém
Hozzávalók:
- 0,10 kg vaj
- 0,10 kg liszt
- 0,10 kg mandula (szeletelt)
- 0,10 friss bazsalikom
- 0,08 liter extra szűz olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0,02 kg só
- 0,05 kg reszelt parmezán
- 0,02 kg feketebors
- 0,50 kg tej
Elkészítés
A bazsalikomból, mandulából, olíva olajból pesto-t készítünk. A friss bazsalikomot leszárazzuk, a mandulát hozzáadjuk, olíva olajjal felöntjük. A reszelt parmezánt hozzáadjuk és a 2 gerezd fokhagymát, sót, borsot összeturmixoljuk. Az így kapott krémet félrerakjuk és vajból, lisztből mártás sűrűségű krémet készítünk, tejjel felengedjük. Krémesre visszaforraljuk, kihűtjük. Az előbb elkészített pesto-t hozzáadjuk. Habzsákba töltjük és a sós kockákat megtöltjük.
5. Gorgonzola krém
Hozzávalók:
- 0,10 kg vaj
- 0,10 kg liszt
- 0,30 liter tej
- 0,30 kg gorgonzola sajt
Elkészítés
Vajból és a lisztből rántás sűrűségű krémet készítünk, a gorgonzola sajtot hozzáreszeljük, és a tejjel felengedjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük, habzsákba tesszük. A kis sós kockákat megtöltjük.