Hozzávalók:
- 0,30 kg rizottó rizs
- 0,05 liter Oliva olaj (extra szűz)
- 0,60 liter húsleves alap lé (húsleves kockát 6 dl forró vízben felforralni)
- 0,60 liter fehér bor
- 0,02 kg só
- 0,01 kg fekete őrölt bors
- 0,15 kg reszelt parmezán sajt
- 0,15 kg reszelt trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés
Az egy fej vöröshagymát kockára vágjuk, és az olíva olajon lepirítjuk és a rizottó rizst hozzáadjuk. Ehhez a lepirított rizshez a fehérbor és a húsleves alaplét egybe forraljuk, majd a rizottó rizst ezzel felengedjük. Lassú tűzön félkeményre (krémesre) főzzük. Sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd a reszelt parmezán sajtot és a reszelt trappista sajtot hozzáadjuk. A Tartant spray-vel a 8 szeletes formát kifújjuk. A kész rizottót a formába öntjük. Kihűtjük és tálcával lefedjük, 180 fokkal megfordítjuk és a szilikon betétet eltávolítjuk, majd a karikát a kész rizottóról lehúzzuk. Ezt követően 8 szeletbe elvágjuk.