Sós piskóta kockák

márc
2013
21

publikálta | on Konyhai alkalmazás | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

  • 1 db 25-ös forma
  • 0,07 kg burgonyapehely
  • 0,07 liter étolaj
  • 0,27 kg egésztojás (5 db tojás)
  • 0,11 kg liszt
  • 0,015 kg sütőpor
  • 0,02 kg kristálycukor
  • 0,0075 kg citromsav
  • 0,175 liter víz
  • 0,01 kg szárított zöldség
  • 0,02 kg snidling

Elkészítés

A tojásokat felverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk az étolajat, burgonyapelyhet, sütőport és a lisztet.  Ezt követően hozzáadjuk a vizet, szárított zöldségeket, snidlinget és citromsavat.  A formát Tarant spray-vel befújjuk majd ezt az összekevert tészta alapot a formába öntjük. 160 fokon 10 percig sütjük.  A kész tésztát a sütőből kivesszük, tálcára felhelyezzük, és 180 fokkal megfordítjuk.
A szilikon betétet a tésztából kivesszük és a fémkeretet a tésztáról levesszük. A piskótát 25 kockára felvágjuk.