Hozzávalók:
- 1 db 25-ös forma
- 0,07 kg burgonyapehely
- 0,07 liter étolaj
- 0,27 kg egésztojás (5 db tojás)
- 0,11 kg liszt
- 0,015 kg sütőpor
- 0,02 kg kristálycukor
- 0,0075 kg citromsav
- 0,175 liter víz
- 0,01 kg szárított zöldség
- 0,02 kg snidling
Elkészítés
A tojásokat felverjük a kristálycukorral, hozzáadjuk az étolajat, burgonyapelyhet, sütőport és a lisztet. Ezt követően hozzáadjuk a vizet, szárított zöldségeket, snidlinget és citromsavat. A formát Tarant spray-vel befújjuk majd ezt az összekevert tészta alapot a formába öntjük. 160 fokon 10 percig sütjük. A kész tésztát a sütőből kivesszük, tálcára felhelyezzük, és 180 fokkal megfordítjuk.
A szilikon betétet a tésztából kivesszük és a fémkeretet a tésztáról levesszük. A piskótát 25 kockára felvágjuk.