publikálta | on Konyhai alkalmazás | Nincs hozzászólás

1.      Áfonyás kacsaragu

Hozzávalók:

  • 0,60 kg kacsamell
  • 0,20 kg sárgarépa
  • 0,20 kg vöröshagyma
  • 0,20 liter vörös bor
  • 0,05 kg barnamártás por
  • 0,01 kg boróka bogyó
  • 0,02 kg friss áfonya vagy áfonyalekvár
  • 0,01 kg só
  • 0,03 kg kristálycukor.
  • 0,20 liter méz

Elkészítés

A hagymát és a sárgarépát felkarikázzuk. A cukrot megolvasztjuk, a hagymát és a sárgarépát hozzáadjuk, lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott kacsamellet. A sót, boróka bogyót vörösborral felengedjük és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A kacsamelleket a vörösborral, áfonyával és mézzel megpároljuk. Barnamártás porral sűrítjük és ezután már csak pár percig összepároljuk.
A felmelegített rizottót kacsaraguval megtöltjük és tálaljuk.

2.      Tejszínes vargányaragu parmezánnal

Hozzávalók:

  • 0,20 kg vöröshagyma
  • 0,40 kg vargánya gomba
  • 0,30 liter tejszín
  • 0,01 kg só
  • 0,01 kg őrölt bors
  • 0,10 kg császárszalonna
  • 0,10 kg egész parmezán
  • 0,05 kg vaj

A császárszalonnát kockára vágjuk, vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, majd tejszínnel felengedjük. A tejszínhez hozzáadjuk a cikkekre vágott vargányát és kb. 5 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk. A parmezán felét hozzáadjuk. Így a mártásunk krémes lesz és az előmelegített formákba a ragut beletöltjük. Majd tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk.

3.      Zöld spárgás ragu

Hozzávalók:

  • 0,80 kg zöld spárga
  • 0,50 kg vaj
  • 1 citrom leve
  • 0,10 liter fehérbor
  • 0,10 liter tejszín
  • 0,02 kg cukor
  • 0,01 kg só
  • 0,01 kg fehér bors

Elkészítés

A zöld spárgát megtisztítjuk 2/3-ától lefelé, majd körülbelül 3 cm-es darabokra vágjuk.  Vajon megpároljuk. A citrom levét hozzáadjuk, a 0,02 kg cukrot és a sót, fehérborsot is. A fehérbort hozzáadjuk, ezzel 2 percig pároljuk. Majd tejszínnel felöntjük és ismét egy percig pároljuk. Így a ragunk elkészült. Előmelegített formákba tálaljuk.

4.      Sonkás cukkinis ragu

Hozzávalók:

  • 0,20 kg vöröshagyma
  • 0,20 kg sonka
  • 0,10 kg cukkini
  • 0,25 kg hámozott paradicsom konzerv
  • 0,01 kg kakukkfű
  • 0,01 kg  só
  • 0,01 kg fekete őrölt bors
  • 0,05 liter étolajat

A sonkát, hagymát és a cukkinit kockára vágjuk, és olajon együtt lepirítjuk. A hámozott paradicsomkonzervet leszűrjük. A paradicsomhúst rusztikus darabokra vágjuk és hozzáadjuk. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Körülbelül 3 perc alatt készre pároljuk. Előmelegített formákba töltjük.

5.      Juhtúrós sóska ragu

Hozzávalók:

  • 0,20 kg juhtúró
  • 0,50 kg sóska
  • 0,20 liter tejszín
  • 0,05 liter citromlé
  • 0,04 kg cukor
  • 0,01 kg só
  • 0,01 kg őrölt bors

Elkészítés

A juhtúrót tejszínnel felmelegítjük. Cukrot, citromlevet adunk hozzá. Sózzuk, borsozzuk és ehhez a felmelegített juhtúróhoz a tisztított sóska leveleket hozzáadjuk és fél percig főzzük.