Hozzávalók:
- 0.80 liter tej
- 0,30 kg kukorica dara
- 0,10 kg juhtúró
- 0,05 kg kapor
- 0,02 kg só
- 0,01 kg fekete őrölt bors
Elkészítés
A tejet felmelegítjük kb. 60 Celsius fokra, majd a 0,3 kg kukoricadarát hozzáadjuk, ezt együtt felfőzzük. Amikor krémes állaga lesz, hozzáadjuk a juhtúrót, a kaprot, sót és a fekete őrölt borsot. A 8 szeletes formát Tarant spray-vel kifújjuk, a puliszkát ebbe a formába beleöntjük és kihűtjük.
Amikor kihűlt, egy tálcával lefedjük, és 180 fokkal megfordítjuk és ekkor a szilikon formát a puliszkából kivesszük. A fémkarikát a puliszkáról levesszük, felszeleteljük. Hidegen, vagy melegen tálalhatjuk. Ha melegen tálaljuk, akkor 80 fokos sütőben 10 percig melegítjük.