publikálta | on Konyhai alkalmazás | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 10 db tojás
  • 0,03 kg só
  • 0,05 kg vaj

Fejes saláta hozzávalók:

  • 1 fej fejes saláta
  • 0,10 liter ecet (10 %-os)
  • 0,30 liter víz
  • 1 csipet só
  • 0,10 kg kristálycukor

Elkészítés

1 kg lisztből 3 tojással és kb. 0,1 l vízzel galuska tésztát készítünk és ezt forrásban lévő vízbe szaggatjuk.  A galuskát kifőzzük, leszűrjük. A megmaradt 7 db tojásból, 4-et különválasztunk és a maradék 3 tojást és a 4 sárgáját összekeverjük. A galuskából kb.0,05 kg vajon tojásos galuskát készítünk. A  4 db tojás fehérjét habnak felverjük és a kihűlt tojásos galuskához adjuk. Összekeverjük, majd a Tarant spray-vel kifújt 8-as formába töltjük. 160 fokos sütőben 10 percig sütjük.  A sütőből kivéve tálcával lefedjük, és 180 fokkal lefordítjuk. Kihűtjük és a szilikon betétet a formából kivesszük, a fém gyűrűt eltávolítjuk. Az így kapott tortát felszeleteljük. Sütőben vagy mikrohullámú sütőben visszamelegítjük és a közepébe fejes salátát téve tálaljuk.