publikálta | on Konyhai alkalmazás | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

  • 0,30 kg sertés fül tisztítva
  • 0,50 kg sertés köröm tisztítva
  • 0,30 kg sertés lapocka
  • 0,20 kg füstölt csülök
  • 0,20 kg sertés farok
  • 0,01 kg fekete egész bors
  • 0,04 kg só
  • 0,10 kg fokhagyma
  • 0,10 kg vöröshagyma
  • 0,10 kg fehérrépa
  • 0,10 kg sárgarépa
  • 0,10 kg reszelt friss torma
  • 3 db lapzselatin

Elkészítés

A sertés fülből, körömből, farokból, csülökből és lapockából kocsonyát fűzünk, melyhez az említett fűszereket, zöldségeket hozzáadjuk. A kocsonya elkészültével a zöldségeket kiemeljük és a levet leszűrjük. A sertés fület, körmöt, csülköt és lapockát a csontoktól megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk és a 8-as formába helyezzük.  A kocsonya levéhez 3 db lapzselatint hozzáadunk, hogy a kocsonya tartása még erősebb legyen. A formában elhelyezett alapanyagokra a kocsonyát ráöntjük, és hűtőben kihűtjük.  Pár óra elteltével a szilikont a kész kocsonyából kiemeljük, a karikát a kocsonyáról levesszük és a belső részeket, pl. friss tormával ízesítjük, de rakhatunk még hozzá lila hagymát, hegyes erős paprikát, vagy bármit, amit a kocsonyával szívesen fogyasztunk.