publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

8 szeletes Zila Tortaforma

Hozzávalók

  • 10 dkg babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg sovány tehéntúró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom leve és héja
  • 2 tasak porzselatin
  • 1 dl habtejszín
  • 20 dkg mirelit(vagy friss) áfonya
  • Átlátszó tortazselé

 

 

Elkészítés

A babapiskótát morzsára törjük majd összekavarjuk a megolvasztott vajjal. Az így kapott masszát egyenes felületen eloszlatjuk kör alakúra és hűtőbe tesszük kb. fél órára.

 

 

 

A tehéntúrót összemixeljük a porcukorral, a citrom lereszelt héjával és levével, a felvert tejszínnel és a kevés vízzel elkészített zselatinnal. Belekavarjuk az áfonya felét, a mixerrel addig kavarjuk, amíg összetörik a gyümölcs.

Az így kapott masszát a tortaformába töltve 2 órán át fagyasztjuk a mélyhűtőben, majd a piskótalapra helyezzük. Áfonyalekvárral és a maradék áfonyával töltjük. A tetejét átlátszó tortazselével vonjuk be. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.