12 szeletes Zila Tortaformában
Hozzávalók
a tésztához:
- 10 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl tej
a krémhez:
- 2 dl tejszín
- 4 evőkanál nutella
- 3 dkg kandírozott narancshéj
- 3 dkg kandírozott citromhéj
- 4 dkg étcsokoládé (70 %-os)
az oldalára:
- kevés nutella
- durvára darált mogyoró (esetleg dió)
a tetejére:
- tejszínhab
- 2 narancs
- 3 kiwi
A tojásfehérjéket habbá vertem. A vajat a cukorral, majd a tojássárgákkal kikevertem, felváltva apránként belekevertem a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Végül óvatosan beleforgattam a habot is.
A leválasztóspray-vel alaposan befújtam a szilikonformát és a kivett sütőrácsra tettem. Betöltöttem a masszát, ütögetéssel alaposan tömörítettem, majd előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem a piskótát. Rögtön deszkára fordítottam és eltávolítottam a szilikonformát a tetejéről. A fémkarikát kicsit meglazítottam és azt is leemeltem.
A piskóta oldalát vékonyan lekentem nutellával és beszórtam a mogyoróval. A tejszínt laza habbá vertem, beleforgattam a lágy nutellát, a felaprított héjakat és a – csokoládét. Beleügyeskedtem a tölteléket a tésztába. A szeleteket a jelölések mentén felvágtam és csak ezt követően díszítettem a torta tetejét.