publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

12 szeletes Zila Tortaformában
 

Hozzávalók

a tésztához:

  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
     

a krémhez:

  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál nutella
  • 3 dkg kandírozott narancshéj
  • 3 dkg kandírozott citromhéj
  • 4 dkg étcsokoládé (70 %-os)

az oldalára:

  • kevés nutella
  • durvára darált mogyoró (esetleg dió)

a tetejére:

  • tejszínhab
  • 2 narancs
  • 3 kiwi

 

A tojásfehérjéket habbá vertem. A vajat a cukorral, majd a tojássárgákkal kikevertem, felváltva apránként belekevertem a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Végül óvatosan beleforgattam a habot is.

A leválasztóspray-vel alaposan befújtam a szilikonformát és a kivett sütőrácsra tettem. Betöltöttem a masszát, ütögetéssel alaposan tömörítettem, majd előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon 25 perc alatt megsütöttem a piskótát. Rögtön deszkára fordítottam és eltávolítottam a szilikonformát a tetejéről. A fémkarikát kicsit meglazítottam és azt is leemeltem.

A piskóta oldalát vékonyan lekentem nutellával és beszórtam a mogyoróval. A tejszínt laza habbá vertem, beleforgattam a lágy nutellát, a felaprított héjakat és a – csokoládét. Beleügyeskedtem a tölteléket a tésztába. A szeleteket a jelölések mentén felvágtam és csak ezt követően díszítettem a torta tetejét.