publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

8 szeletes Zila Tortaformában

Hozzávalók

Tésztához

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg mák
  • 10 dkg bio tönkölybúza liszt (lehet sima liszt is)
  • ½ sütőpor
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 citrom és 1 lime leve és lereszelt héja

 

Krémhez

  • 3 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 citrom és 1 lime leve és lereszelt héja
  • 15 dkg vaj

 

Elkészítés

A tésztához összekeverjük a cukrot a mákkal, a liszttel, sütőporral, tejföllel, a citrom és lime héjával és levével, majd hozzáadjuk a két tojás sárgáját, a felolvasztott vajat, legutoljára pedig a keményre felvert tojáshabot.

Miután homogénre kevertük a formában 150 fokon kb. 50 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük hogy megsült).

 

Amíg sül elkészítjük a krémet. A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel és a 2 evőkanál porcukorral, hozzáadjuk a citrom és lime lereszelt héját. Lassú tűzön folyamatosan kavargatva addig főzzük amíg egy paszta állagú krémet kapunk. Miután kihűlt hozzáadjuk a citrom és a lime levét, 3 evőkanál porcukrot és a lágy vajat. Robotgéppel simára kavarjuk.

A kihűlt tésztában található lyukakba beletöltjük a krémet, a maradékkal krémmel bevonjuk a tortát, díszítjük.