publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

12 szeletes Zila Tortaformában

A kukorica sok nép konyhájában alapvető élelmiszer. Változatosan elkészíthető és olcsó alapanyag. Ezért is esett a választásom a kukoricadarára a Zila teszt 3. fordulójában.

Hozzávalók

  • 3 bögre kukoricadara (kb. 40 dkg)
  • 9 bögre víz
  • só ízlés szerint

a chilimártáshoz

  • 1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 fej reszelt hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • chili vagy erőspaprikakrém
  • 1 evőkanál harissa

a tálaláshoz

  • madársaláta

A kukoricadarát háromszoros vízmennyiséghez a sóval együtt hozzáadtam és kevergetve addig főztem, amíg megállt benne a kanál. Amire elfő a víz, addigra a dara is megpuhul.

A szilikonformát befújtam a leválasztósprayvel és elterítettem benne a főtt kukoricadarát. Ütögetéssel egy kicsit tömörítettem és 1-2 órát hűlni hagytam. A forma eltávolítása után a jelölések mentén felszeleteltem.

Akár mikrosütőben, akár hagyományos sütőben könnyen megmelegíthető és tetszés szerinti raguval (hús, zöldség) vagy mártással töltve tálalható. Melegítés előtt akár olvadós sajttal is megtölthetjük.

Most chilimártással töltöttem, ehhez a reszelt hagymát olajon megpároltam, hozzáadtam a hámozott, darabolt paradicsomból készült konzervet, a chilit és a harissát. Időnként megkeverve sűrűre főztem a mártást. Ízlés szerint lehet kevésbé csípősre is készíteni.

A kukoricaköret akár édesen is készülhet. Ebben az esetben csak egy csipetnyi sót adjunk csak hozzá és ízlés szerint édesítsük. A tölteléke valamilyen édes szósz és/vagy gyümölcs lehet.

Tags: , ,