publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

A mandulás piskótatésztához:

  • Zila 12 szeletes tortaforma,
  • Tarant formaleválasztó spray,
  • 6db friss házi tyúktojás,
  • 3 evőkanál darált, pörkölt mandula,
  • 3 evőkanál rétesliszt,
  • 6 evőkanál kristálycukor,
  • fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a krémhez

  • 2 evőkanál finom liszt,
  • 2dl házi tej,
  • 10dkg Rama margarin,
  • 1db őszibarack (hámozott, magvalt) –télen befőtt is lehet),
  • 20dkg porcukor,
  • 14db fodormenta levél,
  • kis darab vanília (rúdból kb 3cm velőt használtunk fel)

 

Hozzávalók a díszítéshez:

  • 5dkg darált mandula
  • 1és fél db őszibarack hámozott, magvalt. (14 cikk szeletet vágunk belőle)
  • 12db fodormenta levél a 12 szelethez és a középdíszhez 3db fodormenta bóbita.
  • 10dkg kristálycukor

Elkészítési javaslat

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk.

A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált, pörkölt mandulával elkevert réteslisztet.

A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.

Egy lapos tepsibe helyezzük a Zila 12 szeletes tortaformát és a Tarant tortaleválasztóval gyengén, egyenletesen befújjuk.

A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, hogy a készítmény egyenletes legyen gyengéden rázogatjuk, majd elsimítjuk a tetejét. 

                    

A mandulás piskótánkat a Zila tortaformánkat a forró sütő középső részébe helyezve körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.

Ha kisült  a tortánk tésztája a tortaformából a kész készítményt egy tompa hegyű kés segítségével óvatosan körbevágjuk, hogy a szilikon forma ne sérüljön. A tészta felületét megszórjuk porcukorral, átfordítjuk, és a szilikonformát azonnal levesszük, egy lapos nagyméretű tányérra borítjuk.

A mentás őszibarackkrém elkészítése:

A 2 evőkanál finom lisztet 2dl tejjel 20dkg porcukorral feltesszük főni. Keverés mellett addig főzzük amíg sűrű lesz.

Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a margarint, habosra kikavarjuk.

 

Tags: