publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

12 szeletes Zila Tortaformában

 

Hozzávalók

A piskótatésztához 12 szeletes torta alaphoz

  • 4db tyúktojás,
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 2 evőkanál kristálycukor

A birsalma töltelék hozzávalói

  • 1kg birsalma
  • 60dkg kristálycukor
  • 2dl víz
  • 1 csomag 25g-os zselatinpor

A túrókrém hozzávalói

  • Fél kg házi tehéntúró
  • 25dkg Mascarpone,
  • 20dkg kristálycukor
  • 1 csomag 25g-os zselatinpor
  • 1 csomag 12g-os zselatinpor a torta tetejének bevonásához.

 

A díszítéshez:

  • 1 marcipán születésnapi tortadísz

 

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.

A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojások fehérjét keverőgéppel felverjük a cukrot apránként hozzáadjuk, majd tovább verjük amíg kemény fehérjehabot kapunk.

A habhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, illetve a darált mandulával elkevert réteslisztet.

A tésztához valókat óvatosan keverjük, hogy a hab ne törjön.

Egy lapos tepsibe zsírpapírra helyezzük a Zila fémkarika tortaformát és a tortaleválasztóval gyengén befújjuk.

A tésztánkat a Zila fémkarika tortaformába töltjük, elsimítjuk a tetejét, majd a      

Forró sütő középső részében körülbelül 30 percig sütjük.

Közben 1 kg birsalmát megmosunk, meghámozunk, magházát kivágjuk, kockákra daraboljuk.

Majd egy edényben odatesszük a kristálycukorral főni. Kb. 1 óra főzés után a tűzről levesszük, botmixerrel összetörjük. Majd belekeverjük a zselatinport. Kb. egy fél órát hűlni hagyjuk.

A Zila szilikon tortaformát egy tálcára tesszük és a birsalmapürét beletöltjük, óvatosan ütögetjük, hogy mindenhová kerüljön a püréből.

Mélyhűtőbe (-12 °C-ra) tesszük 3 órára.

Elkészítjük a túrókrémet, a házi tehéntúrót a Mascarponéval és a kristálycukorral habosra keverjük. Hűtőbe tesszük.

3 óra után kivesszük a mélyhűtőből a Zila tortaformába töltött  megfagyott birsalmapürénket

Óvatosan a finom mandulás piskótalapunkra borítjuk.

Levesszük a tortaformát.

A túrókrémet kivesszük a hűtőből és összekeverjük egy vízben feloldott 25g-os zseléporral.

A túrókrémmel megtöltjük a megfagyott birsalmaformánkat , majd a tetejét is túróval behúzzuk.

 

Egy 12g-os tortazselét vízben feloldunk, a túrókrémes tortánk tetejét bevonjuk.

Díszítjük marcipán születésnapi tortadíszekkel.

Majd egy órára a hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat kívánunk a születésnapi Zila tortacsodához!

Boldog születésnapot!