publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

Hozzávalók:

  • 115 g vaj
  • 115 g cukor
  • 2  tojás
  • 2  banán
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 2 ek tejföl
  • 115 g teljes kiőrlésű liszt
  • 3 ek kakaó
  • 1/2 tk szódabikarbona

A sziruphoz:

  • 115 g cukor,
  • 60ml víz
  • 30 ml sötét rum
  • 50 g étcsoki

A tűzhányóba (tropusi) gyümölcsök keveréke

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, ha ezzel is jól kikevertük, jöhet a tejföl, a kókusz, és a villával összetört banán.

A lisztet a kakaót és a szódabikarbonát összekeverjük, és a vajas keverékhez adjuk.

Mehet a sütőbe 45-50 percre. 10 percig az edényben, majd rácson hűtjük.

A cukrot és a vizet sziruppá forraljuk, (2 perc) levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rumot és a csokit, amit teljes olvadásig keverünk benne. Én a rum egy részét narancslikőrrel szoktam pótolni, mert szeretem ha visszaköszön a valódi gyümölcs íze a tortában is -pikánsabb-, de ez csak az én ötletem, nyugodtan elhagyható.

A szirupot a mélyedésekbe, és a torta szélére locsoltam, és érdemes sokféle narancsos. piros színű gyümölccsel díszíteni.

Ezt a receptet már beküldtem egy desszert .eu pályázatra is, tehát ott már szerepel.

Tags: , ,