publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

8 szeletes Zila Tortaformában

Hozzávalók:

 

  • Kb. 7 dl víz
  • Csipet só
  • Kb. 20-30 dkg kukoricadara(puliszka)
  • 30-40 dkg juhtúró
  • Sajt

A vizet felforraljuk kevés sóval, majd fokozatosan folyamatos kevergetés mellett beleszórjuk a kukoricadarát és sűrű puliszkát főzünk belőle. Amikor elkészült, belekavarjuk a juhtúró felét (lehet sajtot is belereszelni, akár parmezánt, az még finomabb ízt ad neki)

Beleöntjük a felét a Zila formába, befedjük egy réteg juhtúróval, majd beleöntjük a többi puliszkát is. Megvárjuk hogy kihűljön, és megszilárduljon, majd kiborítjuk a formából. A lyukakat juhtúróval töltjük, majd tetejét beszórjuk sajttal. Az egészet visszatesszük a sütőbe, 200 fokon kb.20 percig sütjük, amíg a juhtúró megolvad.

Az eredeti recept szerint nem juhtúróval hanem egy román túróspecialitással, un. burduf-túróval készítem, amely juh- és tehénsajtból készült, érett ízű túróféle. Jól helyettesíthető juhtúróval.

Egytálétel, esetleg salátával lehet tálalni. A lyukakba a sütőbe helyezés előtt tojást is tehetünk, mintha tükörtojással tálalnánk.

Tags: