Zila Kockaformában
Hozzávalók a puding kockákhoz:
- 6 dl kókusztej
- 3 dl tej
- 7 ek barna nádcukor
- 6 ek kukorica keményítő
- 6 teáskanál házi vanília kivonat
A csoki mousse-hoz:
- 80 g 85%-os keserű csokoládé
- 2 egész tojás, szétválasztva
- 1 tojásfehérje
- 2 evőkanál tejszín
A kókusztej-tej keverékben elkeverem a cukrot és a vanília kivonatot, egy gyorsforralóban elkezdem főzni. Ha már forr, hozzáadom a kukoricakeményítőt. Kevergetve főzöm, ha besűrűsödött, betöltöm a formába, megrázogatom-megütögetem és elegyengetem, hogy ne maradjanak légbuborékok a masszában majd beteszem a fagyasztóba. 60 perc után kiveszem, tányérra borítom, leválasztom a szilikon formát, majd pár perc után egy határozott mozdulattal eltávolítom a fémkeretet.
A csokimousse-hoz szétválasztom a tojásokat. A sárgáját kikeverem, a 3 fehérjét kemény habbá verem. Vízgőz fölött megolvasztom a csokoládét, hozzákeverem a tejszínt és a tojássárgáját, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatom a tojásfehérje kemény habját. A kockákat csoki mousse-al töltöm (kiskanál segítségével) és legalább 4 órára pihentetem a hűtőben. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítem.
Gabojsza