publikálta | on Receptverseny receptek | Nincs hozzászólás

12 szeletes Zila Tortaformában

Hozzávalók

 
Tortatest
  • 900 ml natúr joghurt
  • 20 evőkanál cukor
  • 40 gr zselatin
  • 500 ml növényi tejszín
 
A tésztához
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj vagy joghurt
  • kevés szódabikarbóna
A cukrot összekevertem a zselatinnal és a joghurttal, majd forráspontig melegítettem. Figyeltem arra, hogy a zselatin teljesen feloldódjon.
 
A tejszínből laza habot vertem, majd hozzáforgattam a joghurtos keverékhez. A bazsalikomot durvára vágtam, és azt is hozzáadtam.
 
Formaleválasztóval kifújt tortaformába öntöttem, és ütögetéssel tömörítettem, hogy mindenhol kitöltse a formát, majd befedtem a már megsütött piskóta lappal. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe raktam, majd hajszárítóval kicsit felmelegítettem a szilikont, és leválasztottam a tortáról. Ezután a keretet is rövid ideig melegítettem, és azt is lehúztam a torta oldaláról.
 
(A joghurtos keverékből maradt egy kevés, azt felhasználtam másik édességhez).
 
 
Töltelék
  • 350 ml tej
  • 20 gr tejszín ízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejszín
  • szeletelt mandula
  • kevés keserű mandula aroma
A pudingporból cukorból, tejből közepesen sűrű krémet főztem, majd kevés keserű mandula aromával ízesítettem és színeztem.  Mikor kihűlt hozzákevertem a tejszínt.
 
A krémet a mélyedésekbe töltöttem, majd szeletelt mandulát szórtam a krém közé.

A torta tetejét és oldalát habbá vert növényi tejszínnel díszítettem, majd isomaltból készítettem "bazsalikom leveleket", és ezekkel ékesítettem.